lørdag 24. mars 2012

Oppskrift på hjemmelaget soyamelk og havremelk



I dag har jeg laget min egen soyamelk og havremelk! Forbausende enkelt i grunnen :-) Det eneste tidkrevende med denne prosessen er forberedelsen, som i grunnen går helt av seg selv når det gjelder soyamelken. Når det kommer til havremelken går det fortere å lage den selv ennå dra i butikken og kjøpe den!



Oppskrift:

Ca. 2 dl. tørkede soyabønner (fås kjøpt i helsekost)/store havregryn
Ca. 8 - 10 dl vann
2 ss sukrin (eller annen foretrukket søtning)
0,5 ts seltin eller salt
Blender


 

Slik gjør du (soya):

Hell ca 2 dl tørre soyabønner i en bolle og fyll opp med vann. La den stå over natten før du setter dem til koking dagen etter. Husk å skift vann før du koker dem på svak varme i ca halvannen time.  Etter koking skylles bønnene kalde før du heller dem over i en blender og fyller på vann, søtning og salt.

Slik gjør du (havre):

Hell 2 dl tørre store havregryn i blenderen (glutenfrie hvis du ønsker), fyll på med vann, søtning og salt.

Begge:

Kjør i noen sekunder i blenderen til alt blir hvitt og hell blandingen over i en bolle ved å sile den igjennom et håndkle, gasklut eller saftepose (fåes kjøpt på Jernia til 29,- kroner) Klem ut all melken og hell over på en passende flaske eller glass med lokk. Holder i ca. 4-5 dager i kjøleskap


Restene av soyabønnene og havren kan brukes til å lage f.eks soyaburgere  og havrescones senere :-)
(oppskrift på soyaburgere her)


Ingen kommentarer: