mandag 11. februar 2013

Til helga kanskje...Foto/Ill. Anki Helgor

Ikke alt blir som man planlegger i Helgoria. Dvs. nesten ingenting blir som planlagt! Grunnen til det er   at jeg HATER å planlegge og dermed (u)bevisst saboterer for min kjæres lettere nevrotiske trang til å skaffe seg oversikt og planlegge alt ned til minste detalj. (Det skal sies at han etter 13 års samliv med meg har, i mine øyne, blitt litt bedre på området) Dette har ført til at vi gjerne snakker om at vi kanskje skal prøve å se om vi får muligheten til å se om vi muligens kanskje skulle få sett om vi fikk gjort noe spes i løpet av helga.

Min kjære kjekkas kommer fra en familie av notoriske planleggere. De blir lettere febrilske hvis de mister oversikten. Jeg derimot føler meg fastlåst og valgløs hvis ting er for godt planlagt da jeg liker å ha muligheten til å gjøre noe annet hvis opprinnelige plan ikke skulle passe meg allikevel.

Denne helgen hadde min kjære planer om å trumfe igjennom en idè om å få hele familien i aktivitet i skiløypene. For å få til det var det nødvendig å oppgradere skiparken med et par nye ski til mannen i huset. De planlagt nyinnkjøpte skiene skulle innvies i det nydelige været på lørdag, sammen med et par tusen andre i løypa til Mariholtet.

Etter noen timers tråling på Alnabrus sportstbutikk-fasiliteter kom kjekkasen hjem igjen... Uten ski, svett og i mildt sagt dårlig humør! Han fikk ikke det han hadde tenkt så da kunne det være det samme. Når sant skal sies kjente jeg at jeg var bittelitt lettet over å ikke måtte tilbringe dagen i kø i løypene mellom pulker, bikkjer, unger og utålmodige speedoer i kondomdresser som demonstrativt albuer seg frem med birkenmerket i blikket.


Min kjæres evne til å snu på gjøremål når en plan går i vasken er ikke særlig mye å skyte av. Det er et tungt møllehjul å snu og det kan ta tid. Det kan minne litt om Ellings skuffelse når restauranten ikke serverte flesk og duppe allikevel, hvor han begynner å gynge og gjenta "Jammen jeg var så INNSTILT på flesk og duppe..."

Denne gangen må jeg derimot berømme kjekkasen for å mestre kunsten å snu på planene tross lørdagens skuffelse. Riktignok tok det nærmere et døgn, men da var han virkelig entusiastisk også! "Vi skal ut å gå på skøyter" proklamerte han, og det til tross for at han ikke eier skøyter selv!

Resultatet kan sees på videoen under her, og selv om den av en eller annen grunn er helt fri for jubling og hoiing, skal det sies at det må ha vært helt tilfeldig på akkurat dette opptaket. Det var nemlig MYE jubling, hoiing og latter.

På vei hjem med iskalde tær og røde kinn, var vi alle skjønt enige om at dette hadde vært en finfin helg tross alt!


1 kommentar:

Eva Helen sa...

He he, *ler*!
Hos oss er det tvert om. Jeg får utslett, om mannen min nevner at han vurderer å tenke på å endre planer.. Da vifter jeg med armene, og kan til og med ta til tårer :).
Og, jeg beundrer dere som er spontane med letthet!
Godt vi er forskjellige, og at man kan lære litt av det beste ved hverandre. Så lenge man planlegger, det, såklart :).