fredag 10. august 2012

Rød grønnsakssmoothie :-)



Jeg er i gang med et slags "få-ordnings-på-kroppen-til-Anki"-prosjekt for tiden. Dette innebærer bl.a. å få i meg mye mer grønt enn jeg allerede gjør og mindre av det usunne! Jeg skal fortelle mer om dette i et annet innlegg, men NÅ til dagens oppskrift :-)

Dette er en grønnsakssmoothie som funker helt faaabelaktig som en frokost i en morratrøtt kropp! (PS. kan lages kvelden i forveien)

Ingredienser:

0,5 "båt" vannmelon (du vet de melonbåtene man får kjøpt - en halv sånn)
1 pakke cherrytomater
1 rød paprika
2-3 cm ingefær (min hadde en diameter omtrent som en tjuekroning)
1 halv slangeagurk

Kjør i blender i et par minutter, Voila!

Hvis du vil kan du ha i en avocado, da blir den veldig kremete og god og holder deg mett enda lenger!

Hvorfor skal du få i deg dette? 
Sjekk her:

Ingefær:

  • Inneholder eterisk olje, er rik på vitaminer, mineraler og fiber! Den eteriske oljen virker oppkvikkende og kan være med på å bedre hukommelse og skjerpe sansene. Den bidrar i det Autonome nervesystemet (ikke viljestyrte) er antiseptisk, appetittstimulerende, avgiftende, kvalmedempende, smertelindrende, magestyrkende, letter avføring og styrker fordøyelsen.
  • Ingefæren kan senke kolesterolet, øker sekresjon av spytt, hjelper galle, bedrer blodsirkulasjon, øker sammentrekning av hjertemuskel (styrker hjertet), senker fettstoffer i blod og beskytter mot blodproppdannelse ved å hindre blodplate sammenklistring. Den er bakteriehemmende, hostelindrende og slimløsende, kan senke feber og dempe betennelse.. og myyyye mer!!
Tomater:
  • Rik kilde til antioksidanter og Lykopen. Lykopen har i følge nyere forskning disse effektene:
  • God effekt på prostatakreft, lungekreft, spiserørskreft og kreft i magen
  • Hindrer det dårlige kolesterolet i å harskne (årsaken til avleiring i årene er harskning av LDL)
  • Senker kolesterolet 
  • Generelt redusert risiko for kreft 
  • Lavere risiko for hjerte- og karsykdom
Agurk:
  • Bidrar mest med vann og deilig smak men inneholder også litt mineraler og vitaminer
Rød paprika:
  • Inneholder masse karotenoider som er en sterk antioksidant. Karotenoidene er det som gir den fine rødfargen og samtidig beskytter kroppen mot kreft og hjerte- og karsykdommer. Den inneholder også vitamin E som er en sterk antioksidant, og sammen med det høye innholdet av vitamin C virker dette som rene antioksidantbomben. C-vitaminet hjelper også kroppen å ta opp jern fra maten samt å styrke kroppens bindevev og brusk. I tillegg inneholder den røde paprikaen vitamin B6 som hjelper cellene våre med å få tak i energien fra maten vi putter i oss.
Avocado:
  • Les mer om avocadoens fantastiske egenskaper i en tidligere artikkel her 
Etter å ha lest dette bør du heller stille deg spørsmålet: "Hvorfor skulle du ikke få i deg dette?" 

;-) 

Ingen kommentarer: