I dag har jeg laget min egen soyamelk og havremelk! Forbausende enkelt i grunnen :-) Det eneste tidkrevende med denne prosessen er forberedelsen, som i grunnen går helt av seg selv når det gjelder soyamelken. Når det kommer til havremelken går det fortere å lage den selv ennå dra i butikken og kjøpe den!
Oppskrift:
Ca. 2 dl. tørkede soyabønner (fås kjøpt i helsekost)/store havregrynCa. 8 - 10 dl vann
2 ss sukrin (eller annen foretrukket søtning)
0,5 ts seltin eller salt
Blender
Slik gjør du (soya):
Hell ca 2 dl tørre soyabønner i en bolle og fyll opp med vann. La den stå over natten før du setter dem til koking dagen etter. Husk å skift vann før du koker dem på svak varme i ca halvannen time. Etter koking skylles bønnene kalde før du heller dem over i en blender og fyller på vann, søtning og salt.Slik gjør du (havre):
Hell 2 dl tørre store havregryn i blenderen (glutenfrie hvis du ønsker), fyll på med vann, søtning og salt.Begge:
Kjør i noen sekunder i blenderen til alt blir hvitt og hell blandingen over i en bolle ved å sile den igjennom et håndkle, gasklut eller saftepose (fåes kjøpt på Jernia til 29,- kroner) Klem ut all melken og hell over på en passende flaske eller glass med lokk. Holder i ca. 4-5 dager i kjøleskapRestene av soyabønnene og havren kan brukes til å lage f.eks soyaburgere og havrescones senere :-)
(oppskrift på soyaburgere her)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar