lørdag 24. mars 2012

"Jeg er ikke motivert nok..."

-->

Hva er inspirasjon og motivasjon?
For mange henger inspirasjon og motivasjon sammen, og det gjør de for meg også! Men jeg synes det er viktig å skille mellom en indre "drive" som jeg mener er min egen motivasjon og den ytre påvirkningen som kommer av å bli inspirert av noe. 


I og med at jeg er en kreativ person så springer ofte motivasjonen utifra en kreativ prosess som inspirerer meg. Dvs. at jeg leser, ser, hører eller oppdager noe som inspirerer min kreative nerve, og som fører til at jeg MÅ forsøke å få til noe av det samme - men på min måte. Ved å la meg inspirere av andre skaper jeg min egen motivasjon. Av den grunn har jeg oppdaget at min motivasjon handler om å skape noe, enten det dreier seg om å male et bilde, lage et par godteri-øredobber eller skape god helse.

"Jeg er ikke motivert nok"  

Mange jeg snakker med mener at de ikke kan begynne med sin livsstilsendring ennå fordi de ikke er motiverte. Min nyhet til disse er at dersom du har gått i mange år og ventet på den berømte motivasjonen, så er sjansen for at den helt plutselig skal dukke opp nå, veldig liten. Jeg tror Einstein sa noe slikt som at "toppen av dumhet er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat"

Dessuten er det veldig sjelden at motivasjonen gidder å bli værende hvis den først skulle stikke innom sånn tilfeldig en dag. For å gjøre en varig endring

Så hva skal til for at du finner akkurat din inspirasjon som kan motivere deg? Å passe inn i dine "skinny-jeans" kan være inspirerende men holder sjelden som langvarig motivasjon. Hva skal motivere og inspirere deg videre når de passer? 

For å holde på motivasjonen må din indre glede og "drive" hentes frem enten det gjelder å slutte å røyke, begynne å trene eller spise sunnere.

Hva er din glede? Hva er din "drive"? Hent frem den og du har motivasjonen din. Og noen ganger må man bare begynne selv om man ikke har veldig lyst, så kommer faktisk motivasjonen etterhvert som resultatene dukker opp :-)

Ingen kommentarer: