lørdag 24. mars 2012

Oppskrift på allergivennlige lavkarboknekkebrød (glutenfri)


Denne knekkebrødoppskriften inneholder egentlig kruskakli og rugmel men jeg byttet ut dette med noen allergivennlige alternativer:-)

Knekkebrødene passer både for vegetarianere, veganere, lavkarboentusiaster og fiberfriker ;-) Ellers for alle som er opptatt av at sunn mat også skal smake godt!

Ingredienser:

2 dl mandelmel (evt. 200 g mandler kjørt til mel i blender)
1 dl jyttemel - Fibra Teff (fåes kjøpt i allergihylla på Meny)
1 dl store glutenfrie havregryn
1 dl havrekli (jeg er usikker på om denne er helt fri for glutensmitte, men dette kan droppes eller erstattes med andre fiberalternativer i allergihylla)
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø (gjerne knuste)
2-3 ts salt
Ca. 7 dl vann
3 toppede ts fiberhusk

Tåler du ikke mandler kan du gjerne bruke Finax Grov mjölmiks eller liknende (allergihylla i større dagligvarebutikker)

How to:

Bland fiberhusken i vannet og la den stå og svelle mens du gjør klart resten. Miks det tørre sammen i en bolle og ha så i det kalde fiberhusk-vannet. Bruk en slikkepott og smør deretter deigen utover 3 stekebrett kledt med bakepapir. Sett ovnen på 180 grader MED varmluft. Stek alle tre brettene samtidig i 5 min og ta ut og skjær i ruter. Sett inn igjen alle brettene og stek videre i 45 min. Avkjøles på rist men smaker også godt varme med smør på!

Ingen kommentarer: